maanantai 26. tammikuuta 2009

Kielletyt laulut

Olin Studio Elsassa katsomassa Kielletyt laulut -esityksen kolmatta pääharjoitusta. Otin mukaan virkkaamani kukkasen ja ajattelin, että jos pidän esityksestä, laitan kiitokseksi esiintyjille kukan jonnekin teatterin lähitienoolle. Pidin.

Kukkanen on teatterin parkkipaikan vieressä olevassa liikennemerkissä. (Ensi Linja 2, Helsinki)

Kukan ohje on kirjasta Stine Hoelgaard Johansen: Hurmaavat Huivit. Kiitos Helmiinalle kirjavinkkauksesta!

Ei enää paikalla 15.5.09.

Bluesea

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen kerran ole oivaltanut loistavan paikan graffitille! Syntyy hauska kontrasti ehdottoman kieltokyltin ja pehmeän kukan välille.

Anonyymi kirjoitti...

t-kirjain jäi puuttumaan verbistä. :) Pidetäänkö sen kunniaksi tee-hetki?

tuike kirjoitti...

Uskalsit sitten laittaa liikennemerkkiin....Luin juuri tänään lehdestä, että graffiteja ei pitäisi laittaa liikennemerkkeihin?

Joko näitä on niin palljon, että alkaa tulla rajoituksia ja sääntöjä?

Bluesea kirjoitti...

Kiitos, Halpa remppa! Itse en tuota kontrastia hoksannutkaan. Kunhan lätkäisin ruususen vain johonkin teatterin lähellä olevaan pylvääseen. (tai luinhan tuon kyltin tekstin, mutten ajatellut sen kummemmin.) Tee-hetket ovat aina mukavia (vaikka oikeasti olenkin kahvi-ihminen!), joten pidetäänpä vain tee-hetki ;-)

Tuike, mistähän lehdestä luit tuon graffiteja ei liikennemerkkeihin -ukaasin? Minusta se on vähän liioittelua, jos graffitit ovat tällaisia pikkuisia (5 neliösenttimetriä)! Tämä liikennemerkki oli paikassa, jossa joutuu joka tapauksessa ajamaan hiljaa. En usko, että kukaan vaarantaa liikennettä (tai aja kävelijän päälle) katsoessaan graffitiani. Itse asiassa kadun varrethan ovat täynnä monimetrisiä mainostauluja ja vaikka mitä, joihin autoilijan katse voi jumittua. Sellaiset pitäisi kieltää, jos jotain...

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Heh, onhan joskus muistaakseni kiellettykin joitain uimapukuplakaatteja juuri liikenneturvallisuussyistä, oliko tosin Ruotsissa... Tuskin tässä tulee vaaran paikkaa, jos tulee niin poistakoot! Tuskin neulegraffitien suosio siitä hiipuu :)

Ihana ajatus, kukkasia esitykselle!

Bluesea kirjoitti...

S-S, tarkemmin ajatellen minäkin taidan muistaa, että jostain suurista mainosplakaateista on noussut haloota. Taisivat olla kuvia vähäpukeisista naisista.

SoftandHard-graffiti oli poistettu/viety Kaupunginteatterin suuren näyttämön puolelta. Epäilenpä ettei tämäkään ruusunen paikallansa kovin kauan pysy.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Toivottavasti ruusu pysyy paikallaan. Sopii merkkiin. Tuli assosiaatio liikennevalojen punaisesta, ajo kielletty.

Bluesea kirjoitti...

Helmiina, ei hassumpi assosiaatio!

Oikeastaan minua ei ihan hirveästi harmita jos ja kun näitä neulegraffiteja otetaan paikoiltaan pois. Minun tehtäväni on ideoida ja tehdä niitä, sitten miettiä tekemilleni graffiteille sopivia paikkoja ja laittaa ne paikoilleen. Koen silloin tehneeni oman osuuteni....

tuike kirjoitti...

Niin minäkin ajattelen: hyvää makua noudattaen niitä voi ripustaa vapaasti. Mutta saa nähdä, kuinka kauan. Minusta se juttu lehdessä jo vähän enteili kieltoja, vaikka tässä hommassa ei ole vielä päästy alkua pidemmälle.